Tarta cu capsuni


PHE (mg) - 200 / total

_

Instructiuni / preparare

Blat: Se frământă faina cu untul, zaharul si sarea, se adauga câte o lingura de apă rece (5-6 linguri) și se amesteca pana se face un aluat ușor de modelat. Il faci in forma de bila si il pui la frigider 30 min. Se coace 180 grade - 20 min aprox.

Crema: Se fierb la foc moc pana se întărește, se adauga 10 gr unt și miere după gust (eu nu am vrut să pun zahăr, dar poti pune de la inceput) și se pune peste blatul de Tartă copt deja. Se lasă la racit, apoi se pun capsunile taiate și dacă mai vrei le ungi cu miere ca sa luceasca.

Ingrediente

Blatul:

  • 200 gr faina (sunny),
  • 80 gr unt,
  • 2 lingurițe zahar,
  • 1/2 linguriță sare,
  • puțină esenta vanilie. 

Crema:

  • 250 ml lapte cocos sau orez sau migdale
  • 30 gr amidon
  • esență vanile

Decor:

  • 200 gr Capsuni
Tarta cu capsuni

alte retete