Carnaciori PKU din legume


PHE (mg) - 250 / Total

_

Instructiuni / preparare

Se călesc pentru 5 minute ceapa, morcovul şi ciupercile în ulei şi în untul topit, se adaugă sosul de soia, se mai lasă aproximativ 2 minute până scade zeama.
Separat se amestecă făina cu condimentele (sare, piper după gust, câte o linguriță de salvie şi oregano), iar într-un recipient separat se amestecă bine de tot uleiul cu ketchupul, sosul de soia,apoi se adaugă apa.
Peste făină se pun legumele, apoi lichidul, se amestecă totul bine şi se lasă 2-3 minute să se închege compoziția.
Se formează cârnăciorii (puțină făină pe mână neapărat, pentru a nu se lipi compoziția de palme) şi se rumenesc într-o tigaie cu ulei.

Ingrediente

100 g ceapă tocată mărunt
75 g morcov răzuit
75 g ciuperci tăiate mărunt
20 ml sos de soia
1 lingură de unt
220 g faina low protein
sare, piper, salvie, oregano
50 ml ulei masline
50 ml ketchup
80 ml apă

Carnaciori PKU din legume

alte retete